Sètz aquí : Acuèlh > Formacions permanentas > Mestièrs en occitan > MASTER Mestièrs de l’Ensenhament, Mencion Letras, percors Occitan – Letras (...)
emploi
AGENDÀ de l'EMPLEC
emplec
emploi
emploi
MASTER Mestièrs de l’Ensenhament, Mencion Letras, percors Occitan – Letras concors CAPES
MASTER Mestièrs de l'Ensenhament, Mencion Letras, percors Occitan – Letras concors CAPES

Professor de Collègi e Licèu : tre setembre 2010, es a partir del Master (bac + 5) que se passarà lo Concors de Recrutament dels Professors de Collègi e Licèu. La formacion aligant la mestresa de la lenga e de la cultura occitanas, del francés, de la didactica , de las tecnologias informaticas ; d’estagis e un memòri sus de situacions de classas occitan e/o occitan-francés serà prepausada per l’Universitat del Miralh, suls sitis de l’UFR de Letras de l’Universitat del Miralh e de l’Escòla interna (IUFM).

Una formacion e d’estagis en collègi e/o licèu per aprestar lo mestièr de professor : L’especialitat Professor de collègi e licèu dins la « mencion Letras percors occitan-letras » del Master Mestièrs de l’Ensenhament en collègi e licèu prepausa 200 oras dedicadas a l’occitan. La formacion a per tòca : 
 • d’aprestar las espròvas d’admissibilitat e d’admission al CAPES (cf. Jornal Oficial del 6 de genièr de 2010)
  •   admissibilitat : 
   • Comentari dirigit d’un tèxt literari o de civilizacion + Traduccion del francés en occitan e/o de l’occitan en francés (durada : 5 oras – coef. 3)
   • Espròva a opcions (durada : 5 oras - cof. 3)
  • admission :
   •  Leiçon e expleitacion didactica de tèxtes en relacion amb los programs de las classas de collègi e de licèu (preparacion : 3 oras, presentacion : 1 ora, lenga occitana e lenga francesa, coef. 3)
   •  Espròva a partir d’un dossièr cultural e entreten sus la coneissença de l’estatut de foncionari (preparacion : 2 oras, presentacion 1 ora, lenga occitana e en lenga francesa, coef. 3)
 • de renforçar las coneissenças disciplinàrias que servisson de basa a l’ensenhament de las lengas e de las culturas occitanas e francesas.
  • de professionnalizar l’estudiant cap al mestièr de professor, mercés a d’estagis en collègi e licèu (ensenhament de l’occitan e ensenhament en seccion bilingüa)
  •  de prepausar la basa d’una recèrca universitària de nivèl Master (lingüistica occitana e romanica, literatura dels trobadors a uèi, didactica de l’ensenhament de l’occitan e de l’ensenhament bilingüe).

Cossí accedir a la formacion ?
L’accès en Master 1 e Master 2 se farà sus dorsièr

Entresenhas sul site Internet o aquí

Datas d’inscripcion a la formacion e al concors :
Consultar la rubrica « Master Mestiers de l’ensenhament
Mencion Letras, percors Occitan – Letras  »  sul sit web de sit de l’Universitat del Miralh e lo siti de l’Escòla intèrna (IUFM)

entresenhas : ginestet@univ-tlse2.fr e pierre.escude@toulouse.iufm.fr