Sètz aquí : Acuèlh > ficas guida emplegaires > Recrutar > Menar una entrevista
emploi
AGENDÀ de l'EMPLEC
emplec
emploi
emploi
Menar una entrevista
Menar una entrevista

En mai de cercar a saber mai de precisions sul perfil d’un candidat a partir d’un CV o d’una letra de motivacion, l’enjòc d’un entreten es d’arribar a crear en un res de temps e amb una persona sovent desconeguda, un ligam pro fòrt per poder escambiar rapidament sus las causas que jutjatz essencialas.

Tornar legir los CV e letras de motivacion abans l'entrevista  :

anotatz los CV per metre en evidéncia las precisions que demandaretz a la persona. Serà totjorn mai aisit e mai rassegurant per la persona que postula de parlar de son experiéncia a partir de questions vòstras que non pas a partir de res. Quitament se sus d'unes punts del CV vos pareisson sens equivòca, pensatz que pòt èstre interessant de demandar una reformulacion al candidat (« avètz fait aquò, me ne podètz dire mai ? ») que vos farà entreveire sa vision personala de tala o tala experiéncia o formacion que serà totjorn mai detalhada.

 

Es plan important d'aculhir calorosament lo candidat per lo metre d'aise :

un candidat d'aise se revelarà mai aisidament (tant los defauts coma las qualitats). Es pas perça que un candidat es un pauc timid lo jorn de l'entreten que aurà pas l'energia e l'implicacion que recercatz pel pòste. De mai un candidat en fisança sortirà fisançòs d'aquel entreten : òm s'es interessat a el pas sonque d'un biais superficial. Aital gardarà un bon imatge de l'entrepresa quitament s'es pas retengut. La mesa en fisança passa per l'explicacion de cossí entendètz far se debanar aquel entreten.

 

Se presentar e presentar l'entrepresa o l'associacion.

Lo vòstre ròtle aquí dedins.

 

Escambis a l'entorn del CV :

Far precisar d'unes punts que vos semblan necessaris e lo far extrapolar : Ex : amb aquela experiéncia/formacion cossí menaretz tala o tala tasca. Aital a mesura, presentaretz lo pòste mai en precision. Atencion çaquelà a pas donar tròp de detalhs pr'amor senon lo candidat cercarà naturalament a « pegar » son discors al vòstre nivèl d'exigéncia ; çò que vos donarà un imatge fals d'el.

 

Questionar sul contengut de l'emplec

per èstre segur que tot lo mond parle plan de la meteissa causa e aital sortir dos o tres axes principals que permetràn de pausar de questions del tipe "mesa en situacion" e sortir del discors teoric deu cv e de la LM. Vos permet aital de testar la capacitat de reaccion e la possibla adaptacion del candidat a çò que seràn las problematicas del poste de tribalh.

 

Daissar un moment per las questions del candidat

 

Conclusion de l'entreten

en explicant cossí e dins quin delai se passarà la seguida de las decisions.

 

Pendent aquel entreten, los professionals de las ressorsas umanas an sovent de questions prefaitas que pausan per avalorar diferentas causas : maturitat e equilibre professional, logica de rasonament, energia, capacitat d'engatjament dins lo pòste, relacional, capacitat d'organizacion, capacitat de reaccion fàcia a l'imprevist. Vos podètz inspirar d'aqueles axes per fargar vòstras pròpias questions o per vos donar un vejaire final al moment de causir lo candidat definitiu.